Maminka.czSlavní rodiče

Atletka Denisa Rosolová: Rodíme, dokud to nebude kluk

Michaela Láchová 20.  3.  2018
Se stejnou lehkostí, se kterou se jako motýl vznášela nad překážkami, zvládá úspěšná atletka Denisa Rosolová (31) i běh na své další dráze. Mateřské. Nebo spíš zatím těhotenské, chcete-li. Na co má chuť, na co se těší a jak trénovala na kojení už při závodech?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

O těhotenství

Jak jste poznala, že jste těhotná?

Na mistrovství světa v Londýně jsme si koupili gin, že si dáme večer skleničku s tonikem. Mně to ale vůbec nechutnalo, přičemž Adam se skoro urazil, že mi nevoní takhle kvalitní pití. A když jsem se připravovala na poslední závody v sezoně, běhala jsem kolem restaurace a cítila jsem, co mají k obědu.

Normálně jsem pomalu ani nepoznala zkažené jídlo, tak mi to bylo najednou divný. No a pak mě začala zvláštně bolet prsa. Opozdila se mi menstruace, to je ale u sportovkyň celkem normální. Tak jsem si udělala test a byly tam dvě čárky.

Jak jste tuhle krásnou novinku Adamovi oznámila?

Čekali jsme zrovna hosty, když jsem si šla udělat ten test. Adam chystal nějaké pohoštění, tak jsem mu ho ukázala a on na to: „Já se v tomhle vůbec nevyznám. Co to znamená?“ Když jsem mu vysvětlila, že čekáme miminko, byl trošku v šoku. Tak jsem ho nechala, aby to vstřebal, a šla jsem něco dělat. Najednou přišel za mnou a začal mě objímat, bylo vidět, že je rád. Asi potřeboval jen minutu, dvě na vzpamatování.

Miminko jste ale plánovali, je to tak?

To se nedá říct, ale nehoda to taky nebyla. Spíš jsme to neřešili. Já jsem se toho malinko bála, jestli to na něj není moc brzo, přece jen je o pět let mladší. Ale on je mentálně úplně někde jinde. A určitě ze mě cítil, že už bych ráda měla dítě, přece jen mi letos bude dvaatřicet.

Závodil s vámi prcek ještě v bříšku?

Věděla jsem podle testu, že jsem těhotná, a ještě jsem šla na troje závody. Během finále extraligy jsem se ale tu poslední rovinku šetřila, hlava už prostě byla někde jinde. Pak jsem běžela dvakrát dvě stě metrů překážek, ale to je taková trať, kde to vůbec nevadí.

Andrea Růžičková: „Když jsem otěhotněla, jela jsem do Afriky“


Byl váš doktor stejného názoru?

V podstatě ano. Říkal, že pokud má být miminko zdravé, tak se udrží, ať se tím nestresuju. A pak už jsme měli po sezoně, takže to hezky vyšlo. Spíš jsem se bála, aby to lidem nepřišlo divný. Tak jsem raději oznámila, že nejdu halovou sezonu. Ale ti, kteří to znají, to myslím stejně poznali. První tři měsíce jsem byla strašně unavená, pořád jsem spala. A byla jsem v obličeji trošku nateklejší.

Na boku máte vytetovaného motýla. Nebojíte se, že se s rostoucím bříškem roztáhne?

Adam říká, že z něj bude orel. Ale já se toho nebojím, pak se zase stáhne zpátky.

A jak se celkově cítíte teď, ke konci druhého trimestru?

Když se přehoupl třetí měsíc, šlo to jako na drátkách. Měla jsem plno energie, pořád jsem musela něco dělat. Zatím je mi opravdu dobře.

Ukázalo se vám už miminko na ultrazvuku?

Ukázalo. Adam tam byl se mnou, bylo to v den, kdy odlétal na soustředění. Já jsem tam ležela a on mě hladil a hladil a jak řekli, že to bude holčička, tak přestal hladit, spadl mu úsměv a celý den nemluvil. Ještě když jsem ho vezla na letiště, tak byl přešlej, ale pak si to najednou uvědomil a teď se víc těší na tu holčičku. Ví, že to bude tatínkův mazánek.

Holky mají k tatínkům většinou speciální vztah, to je fakt…

Já už to vidím, že ona bude celý on. A já tam budu jako pátý kolo u vozu. Tak si pak budu muset pořídit toho kluka, abych měla zase někoho k sobě já.

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, sportovec, Nosítko, Mistrovství světa, atletka, Lukáš Rosol, Dosah, Dálka, Prvotní zamilovanost, České jméno, Hysterie, Středisko, Trenérka, Společný zájem, Zátěž, Železný, Elisa, Mamka, Čtvrtka, Výběr jména, Atlet, Den, Zkouška, Rivalita, Vaky a nosiče dětí na Heureka.cz

Video