Maminka.czVýživa a stravování

Báječné koláče nejen na víkend. Vyzkoušejte cheesecake nebo koláč s mákem

Helena Hladíková 14.  4.  2018
Chcete péct, ale nemáte čas neustále hledat nové recepty? Vyzkoušejte varianty dvou základních těst!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Základní těsta

Tmavé těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 2 vejce

Mouku smíchejte s kakaem, cukrem a práškem do pečiva, přidejte mléko, olej, vejce a vymíchejte těsto. 

Světlé těsto: 2 ¼ hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 2 vejce

Mouku smíchejte s cukrem a práškem do pečiva, přidejte mléko, olej, vejce a vymíchejte těsto. 

Témata: Recepty, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Nové koření, Bílá čokoláda, Předpečené těsto, Hrnek, Cukr, Sezónní ovoce, Porce, Brusinka, Vejce, Trouba předehřátý, Hokkaido, Škrob, Silná vrstva, Těsto, Bramborový škrob, Nový recept, Olej, Pečicí papír, Rybízová marmeláda, Citronová šťáva, Ornament, Čokoláda