Dohlédněte na bezpečí svých dětí na internetu!

Internet je velkým lákadlem a zajímavým zdrojem informací nejen pro dospělé, ale i pro děti.
Dohlédněte na bezpečí svých dětí na internetu!

S troškou šikovnosti se na něm dá najít mnoho užitečných informací ke studiu, koníčkům, sportu či získat nové přátele a poznatky. I děti předškolního věku tak mohou být velmi snadno na dosah celému světu.

S tím však souvisí i potencionální problém v podobě možného přístupu na webové stránky, které jsou díky svému obsahu pro děti zcela nevhodné. Děti, kterým ještě například slovo gambler nic neříká, se mohou rychle dostat ze stránek s nevinnými on-line hrami pro děti na stránky se sázkami, erotikou apod.

Starší děti, které jsou již mnohem zvídavější, se tyto stránky snaží najít již cíleně podle nejrůznějších hesel, co slyšeli od kamarádů, a tak zadávají do vyhledávačů hesla jako sex, porno, drogy atd.

Nejen rodiče, ale i školy, knihovny a další instituce a organizace, které pracují s dětmi a umožňují jim přístup na internet, by se v této záležitosti měli zachovat zodpovědně a podniknout konkrétní kroky pro fungování internetu bezpečného pro děti.

Jednou ze snadných možností řešení tohoto problému, která je dostupná zdarma, je v tomto případě aplikace www.i-bezpecne.cz. V její databázi je více než milion domén tříděných do kategorií, které můžete dle vašeho uvážení sami povolit či zakázat, a omezit tak přístup na webové stránky nevhodné pro vaše děti.

Vyzkoušejte tuto aplikaci a vytvořte tak bezpečné internetové prostředí pro vaše děti!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články