Maminka.czSlavní rodiče

Herečka Míša Tomešová: Kristiánek je šťastné dítě, protože má šťastnou mámu

S herečkou Míšou Tomešovou jsem se potkala při přípravách na focení říjnové titulky pro časopis Maminka. V rozhovoru prozradila, jak to má s výchovou syna i to, proč média zaujala tím, že si nechala zpracovat placentu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Míša dorazila na focení se svou maminkou. Ta se mezi přípravami na focení starala o půlročního Kristiánka, který už od první chvíle působil jako neskutečný pohodář. Je tedy jasné, okolo jakého tématu se celý rozhovor točil.

O mateřství

Hned moje první otázka byla, jestli se na mateřství Míša připravovala třeba tím, že četla knihy nebo časopisy (Maminku samozřejmě) :-)

„Na mateřství se podle mě nedá připravit. Toto období si ale neskutečně moc užívám. Hlavně jsem teď nadšená, že jsem měla po sedmi letech volné léto, které jsem spojila s mateřskou. Prázdniny jsme s Kristiánkem strávili cestováním po příbuzných tady u nás v Čechách.

Ohledně mateřství jsem si nemusela nic číst, protože moje maminka pracuje v mateřské školce, takže ta má načteno nejen za mě, ale i za několik generací dopředu. S čímkoliv potřebuji poradit, tak se obracím jen na ni. Je to taky jediný člověk, od kterého si nechám do výchovy mluvit," říká sympatická herečka, která působí tak mladistvým dojmem, že by nikdo nehádal, že je již maminkou.

Tomáš Klus je trojnásobným otcem. Holčičce dali netradiční jméno

Šťastná máma má šťastné děti

„Moje životní motto je, že šťastná máma rovná se šťastné dítě. Snažím se být šťastná, spokojená a navíc jsem milovaná. Mám super muže, který mi  pomáhá  s péčí o syna, a přitom mi stále dává svobodu, abych se nestala tou neopečovávanou matkou, která je jen s malým doma. K narozeninám jsem třeba od něj dostala koloběžku, takže žádný klasický mateřský dárek," směje se Míša.

A já přemýšlím nad tím, že jsem letos dostala od manžela jako dárek také koloběžku, ale už s cyklosedačkou, abych mohla vozit nejmladšího syna. Tak Míše doporučuji, jakou cyklosedačku časem pořídit, aby ji mohla využít později i s Kristiánkem, když nebude mít chuť prohánět se ulicemi sama.

 

Snažím se vycítit potřeby svého dítěte a souznít s ním.

 

Kauza s placentou byla nafouknutá bublina

Média po Míšině porodu, který, jak přiznala, nebyl vůbec snadný a trval sedmnáct hodin, často neopomněla zmínit, že po porodu snědla svou placentu.

„Je pravda, že jsem si nechala po porodu placentu zpracovat do kapslí, ale rozhodně to nebylo tak, že bych si z ní hned na porodním sále umíchala koktejl, jak to mohlo bez kontextu vyznít. Myslím, že to byla jen nafouknutá bublina," vysvětuje Míša, která je stejně jako její manžel Roman Tomeš, hvězdou nejednoho muzikálu.

Na celý rozhovor a krásné fotografie, které Míša nafotila s Kristiánkem v Šáreckém údolí, se můžete těšit už v říjnovém vydání časopisu Maminka.

Video: Podívejte se, jak jsme fotili Míšu Tomešovou pro časopis Maminka

 

To je radosti! Sympatická herečka Míša Tomešová je maminkou
Jak to dělají? Doma mají čerstvé miminko, a vypadají jako by nerodily
Vévodkyně Kate  je znovu těhotná. V roce 2018 porodí třetí dítě
Témata: Video, Porod, Slavní rodiče, herečka, Herec, kauza, Kristián, Kristiánkem, Kristian, Šťastná máma, Jediný člověk, Focení, Říjnové vydání, Roman Tomeš, Šťastné dítě, Porodní sál, Mísa, Údolí, Pohodář, Kris, Celý rozhovor, Tomešová, Míša Tomešová, Míša, Čechy