Maminka.czPředškolák

Jak vyzrát na alergii pomocí homeopatie. Pomáhá především u lehčích projevů

Problémy s alergickou reakcí zažil téměř každý z nás. Dle pediatrů se procento dětí s alergickými reakcemi různého typu aktivně zvyšuje každým rokem. Zvýšené riziko se týká i dospělých, kteří zatím žádné příznaky neměli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak na alergie homeopatickou léčbou jsme se zeptali lékařek z oblasti alergologie a imunologie praktikující i homeopatickou léčbu.

Ptejte se PhDr. Radky Wilhelmové, PhD. na vše, co vás zajímá o homeopatii

Jak vzniká alergie?

Alergie je omyl imunitního systému - špatné vyhodnocení situace, kdy dochází ke tvorbě protilátek například proti pylům, které se v přírodě běžně vyskytují. K alergické reakci přispívá genetická predispozice.

Pokud je jeden rodič alergik tak u dítěte je predispozice až 30 % či 40 %, pokud jsou oba rodiče alergici, tak dokonce 60 % až 70 %. Díky tomu zaznamenáváme každým rokem více pacientů, hlavně z řad dětí.

Na alergii má značný vliv i naše prostředí jako znečištění, nezdravá strava a také nadměrná konzumace klasických léků. Alergie se může projevit jako: ucpání nosu, kýchání, svědění, zarudnutí očí, kopřivka, kašel, dušnost či ekzém, ” říká alergoložka MUDr. Eva Kettmannová.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Batole, Školák, Alergie, pomoc, Homeopatie, Home, Album, Základní lék, Zhoršení, Jarní pyl, Kopřivka, Stravovací návyk, APIS MELLIFICA, Kýchání, Banální záležitost, Zkušený homeopat, Homeopatická léčba, Nefunkční vztah, Odborná, Projev, Stejné dávkování, Kojící maminka, Zdraví na Heureka.cz