Maminka.czZdraví

Jak na strie přírodní cestou – pomůžou černý čaj, citron i vaječný bílek

Kateřina Prachařová 3.  10.  2017
Strie neboli pajizévky potrápí v těhotenství značnou část žen. Hlavní roli při jejich tvorbě hraje genetika, ale nezanedbatelný význam má i to, jak se o sebe a své rostoucí bříško staráme před porodem i po něm. Naším pomocníkem mohou být nejen drahé produkty z lékárny, ale i čistě přírodní produkty, které najdeme doma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Vaječný bílek

Obsahuje hlavně bílkoviny a aminokyseliny, které pomáhají vyhladit povrch pokožky. Oddělte bílek od žloutku, vyšlehejte jej, aby držel, a pak naneste přímo na jednotlivé strie. Ponechte pár minut působit a až bílek na pokožce zaschne, umyjte jej vodou. Aplikujte pravidelně.

2. Cukr

Jistě víte, že cukr je oblíbenou složkou tělových peelingů. Na pokožce působí jako exfoliační prostředek. Hrst cukru smíchejte s mandlovým olejem a citronovou šťávou, potřete pokožku a opět nechte několik minut působit, než se umyjete. Směs působí jako scrub a při denním používání pomáhá pajizévky vyhladit.

3. Citronová šťáva

Šťáva z citronu je velmi kyselá. Kyselina citronová snižuje viditelnost strií i dalších kožních nedostatků. Aplikaci citronové šťávy kombinujte s důkladnou masáží ošetřovaných partií, opakujte pravidelně.

Když se na pokožce objeví strie…

4. Bramborová šťáva

Šťáva z brambor má bělicí účinky, navíc obsahuje spoustu minerálů a vitamínů. Bramboru nakrájejte na plátky, kterými pak masírujte pokožku, dokud plátek nevyschne. Poté omyjte teplou vodou.

5. Ricinový olej

Ricinový olej je považován za jeden z esenciálních olejů, který opravdu pomáhá redukovat strie i skvrny na pokožce. Masírujte si postižená místa denně poctivě asi deset minut, na závěr přiložte čistou bavlněnou plenu a vytvořte teplý obklad.

6. Voda

Zdá se to jako banalita, ale řádný pitný režim je opravdu stěžejním pomocníkem v boji proti striím. Voda hydratuje pokožku a tím zvyšuje její pružnost. A čím je kůže pružnější, tím méně je náchylná ke striím a tím snáze se také vrací do původní podoby. Chcete-li vidět výsledky, pijte alespoň pět litrů vody denně.

7. Aloe vera

Aloe Vera je jedním z nejoblíbenějších domácích prostředků k léčbě kožních problémů. Aplikujte gel z této rostliny na strie, nechte jej zaschnout a poté řádně umyjte vodou. Opakujte pravidelně.

8. Olivový olej

Olivový olej používaný při vaření se hodí i jako prostředek k redukci strií, a to zejména díky antioxidantům, které obsahuje. Nalijte si olej do dlaní a nechte jej zahřát, poté rozetřete na pokožku a důkladně masírujte. Masáž olejem pomáhá rozproudit krevní oběh, i to je pro odstranění strií podstatné. Blahodárné účinky olivového oleje využijte i „zevnitř“ a nešetřete jím ve svém jídelníčku.

9. Černý čaj

Černý čaj je bohatý na nejrůznější minerály, ve velké míře obsahuje také vitamíny B, C a E.  Díky tomu pomáhá odstraňovat volné radikály z kůže a zachovává proces pigmentace pokožky. Uvařte šálek silného černého čaje, přidejte trochu soli a po vychladnutí aplikujte na strie.

Video: Zjistili jsme, jak mít pevnější bříško, dekolt i zadeček a jak se zbavit celulitidy a strií

Těhotenské strie? Dejte se do boje!
Poradíme: Jak vyzrát na strie a získat po porodu zpět ploché bříško
Strie! Co na ně zabírá!

 

Témata: Zdraví, Jen pro maminku, Strie, Postižené místo, Černý, Olej, Původní podoba, Teplý obklad, Rostoucí bříško, Pružnost, Citronová šťáva, Černý čaj, Esenciální olej, Přírodní cesta, Pevné bříško, Pokožka, Čaj, Směs, Pigment, Šťáva, Přírodní produkt, Hlavní role, Citron, Teplá voda, Olivový olej, Zdraví na Heureka.cz