Kynuté buchty jako od babičky? Naučíme vás povidlové, tvarohové i s mrkví

10.  2.  2018 | Recepty.cz

Neznáme snad nikoho, kdo by odolal čerstvě upečeným kynutým buchtám. Je to prostě klasika, která nikdy neomrzí. Sepsali jsme pro vás recepty na české buchty v pěti různých verzích.

Povidlové buchty

povidlovabuchta.jpg

Klasické povidlové buchty se dělají snad nejčastěji, a to protože příprava náplně je téměř bez práce. Na recept na domácí povidla stačí pouze švestky, cukr a ocet. Použít ale můžete i již hotová povidla. Pokud však povidla doma nemáte, ale přesto byste si rádi pochutnali na švestkách, neváhejte a těsto naplňte čerstvými švestkami.

Buchty s mrkví

mrkvovabuchta.jpg

Netradiční mrkvová náplň české buchty obmění o další zajímavou chuť. Stačí jen mrkev nastrouhat a přidat cukr a citron na dochucení a buchty s mrkvovou náplní jsou na světě!

Tvarohové buchty

buchta.jpg

Sladké tvarohové buchty jsou další klasikou, kterou musíte vyzkoušet. Do jemné tvarohové náplně doporučujeme přidat rozinky pro zpestření chuti.

Nadýchané makové buchty

makovabuchta.jpg

Ne každý má rád mák, ale ne každý ví, že díky vysokému obsahu vápníku působí na naše tělo blahodárně, proto bychom si jej měli dopřát alespoň trochu. Vyzkoušejte ho třeba právě v kynutých buchtách s mákem a uvidíte, že v kombinaci se sladkým chutná skvěle. 

VIDEO: České buchty jako od babičky? Nejlepší jsou makové!

Další článek »

Témata článku: Recepty, Video, Dáma, Mák, Mrkev, Babička, Klasika, Vysoký obsah, Recept, Buchta, Povidla, Švestka, Náplň

Sdílet článek

Další mobilní weby