Maminka.czDěti

Mějte vše pod kontrolou s dětskou chůvičkou

Reklama 5.  2.  2018
Jedním z pomocníků, bez nichž se s miminkem prakticky neobejdete, je dětská chůvička. Už dávno ale není na trhu jen jeden typ. Podle čeho ji vybrat, jak vlastně funguje a jakou roli hraje její cena? Vše se dozvíte v následujících řádcích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co jsou dětské chůvičky a jak fungují?

Mít miminko je krásné, ale představa, že se o něj musíte starat 24 hodin denně a nesmíte ho na delší dobu spustit z očí, je poměrně stresující. Abyste všechno zvládli, stihli uvařit a měli čas na úklid nebo osobní hygienu, na chvilku dítko prostě opustit musíte. Necháte ho v ohrádce a k němu umístíte dětskou chůvičku.

Chůvička přenáší zvuk od děťátka k rodiči, některé dokonce fungují i oboustranně, takže rodič může neklidného mrňouska ukonejšit dřív, než k němu stihne dojít. Pokud máte byt o více místnostech a chcete mít vše pod kontrolou, například vědět, že se váš drobeček právě probudil, dětskou chůvičku zkrátka mít musíte – hned vám totiž zprostředkuje zvuky od miminka, především jeho pláč.

Jaké chůvičky jsou a podle čeho vybrat tu pravou?

Dětských chůviček je dnes na trhu požehnaně. Při volbě se tak zaměřte především na funkce, které opravdu potřebujete. Pokud vám stačí jednosměrná, jen abyste slyšeli dítko dožadující se pozornosti, můžete ušetřit. Jestliže ale máte větší byt a dojít k děťátku může trvat déle, zvolte chůvičku s oboustrannou komunikací.

K chůvičce, jejíž cena se zpravidla pohybuje v rozmezí 1 500–3000 Kč, si můžete přikoupit ještě nejrůznější doplňky. Někteří ocení třeba kameru, která děťátko snímá a obraz přenáší rodiči, jiní nedají dopustit na přídavnou jednotku, která umožní sledování dvou dětí najednou.

Náš tip: Chcete si být jistí, že je vaše miminko v pořádku? Přidejte do své výbavy také monitor dechu.

 

Co ještě chůvičky umí? Velmi oblíbenou funkcí je zabezpečení proti odposlouchávání, možnost vibrace a oznámení o slabých bateriích. Od těchto funkcí se ale samozřejmě odvíjí i cena přístroje.

Témata: Děti, Jen pro maminku, Jen pro tatínka