Maminka.czVýživa a stravování

Zkuste domácí piškoty: Rychlé babiččiny, zdravé špaldové i kakaové

Martina Machová 16.  9.  2017
Čerstvé domácí piškoty jsou křehoučká lahůdka, kterou si zamilují nejen děti, ale i tátové a třeba i mlsní pejskové. Sladká „sluníčka“ rozsvítí sobotní snídani, zpříjemní výlet v přírodě nebo mohou být skvělou svačinkou po víkendové návštěvě bazénu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Samozřejmě, že je jednodušší a časově mnohem méně náročné piškoty koupit, ale domácí jsou zkrátka domácí – podobně jako chleba, štrúdl nebo bramborové knedlíky.

A když vám provoní víkendové ráno, zapomenete na luxování, mytí oken a cídění koupelny a plní „piškotového optimismu“ začnete plánovat, kam po skvělé snídani (např. piškoty s malinovou marmeládou, piškoty ve šlehaném tvarohu nebo jen čerstvé piškoty a káva) vyrazit.

Podobně jako chleba nebo štrúdl lze i piškoty připravit v mnoha variantách. Máme pro vás 3 tipy pro „piškotové“ začátečníky. Na své si přijdou jak milovníci klasiky, tak i vyznavači zdravější výživy a gurmáni.

Témata: Recepty, Výživa a stravování, Kakao, Beránek, Štrůdl, Bramborový knedlík, Piškot, Dom, Cukr, Zdravá výživa, Skvělá snídaně, Papír, Snídaně, Pečicí papír, Vanilkový cukr, Domácí piškot, Jablka, Mouka, Obilný sirup, Sníh, Pudink, Tuhý sníh, Korpus, Moučkový cukr, Mytí